top of page

Autorský mód končí, TOP voice je v kurzu a ověřené profily budou více vidět

Aktualizováno: 5. 2.

Od začátku roku se na náš sesypalo mraky novinek a já vám nabízím jejich shrnutí a názor. Mrkneme se i na plány LinkedIn a v závěru se zastavím i u novinek na firemních profilech a u Newsletterů.





Osobní profil



Autorský mód končí


Resp. jeho výhody budou k dispozici všem.

Nelekněte se tedy až se někdy od února včetně začnou vytrácet z našich profilů ty hashtagy pod jménem, které identifikují oblast zájmu daného autora - to zmizne zcela.

LinkedIn vyhodí cca v březnu (postupně) možnost zapnout/vypnout creator mode v nastaveních profilu.


Sekce Informace /About bude od března více na očích. Vyskočí do člení pozice a bude útočit na pozornost návštěvníka, proto ji vylaďte tak, aby řekla to, co chcete zákazníkovi/zaměstnavateli/... sdělit!


A budete si moci vybrat jestli preferujete tlačítko Propojit se nebo Sledovat. (pozor: autorům zůstane Follow dokud to manuálně nezmění.)


❓Co si vyberete a proč ❓



Sekce služeb je více vidět


Ano, je to tak. Služby budou již plně integrované do profilu a viditelné hned pod aktivitami v samostatném boxu. Mrkněte např. u Daniel Pristach


🟧Doporučení pro Dana i ostatní: přidejte média, link na web, promo video nebo obrázek - více pak tato sekce zaujme a vybídne ke kliku -)



TOP Voice


Po 2 měsících jsem ztratila expertní odznak a nemusím vám vyprávět, jak moc mě to zasáhlo. I jala jsem se ho získat zpět 💪🏼 Ale doba se změnila a konkurence narostla. Takže mi bylo ohlášeno, že abych ho získala (v oblasti Quality Management), musím se dostat mezi top 5 % přispěvatelů u AI článků, kterých jsem vám už nesčetněkrát vyprávěla.



 

Proč se u těch AI článků tak snažím a k čemu mi to je dobré?


  1. vypadá to dobře, co si budem...

  2. profily s odznakem by měly mít opět vyšší visibilitu (v notifikacích, feedu aj.)

  3. u komunitních LinkedIn článků se můžete dostat na bednu tj. na čelní místo u každého z nich jako přední odborník na danou oblast (takže zpět bod 1)


LinkedIn je bude i nadále podporovat a v dohledné době nás čeká třeba možnost na komentáře reagovat (zatím je můžete maximálně lajknout). A také máme slíbeno, že jejich podoba v mobilech bude více user-friendly.


Vyzkoušela jsem ještě jednu specialitku a sice vyplnila jsem formulář a tajně doufám, že mě editoři v LinkedIn poctí tím, že některé mé hluboké myšlenky budou publikovat v jejich speciálu.


🟧TIP: najděte si oblast vaší dovednosti, kde není tak rušno. Snáze tam odznak získáte. Vyzkoušíte?





Ověřené profily


Profily, které projdou ověřením prostřednictvím společnosti Persona budou mít až o 60% vyšší zobrazovanost. Co k tomu potřebujete? Biometrický pas. Pak už Vás LinkedIn vede krok po kroku.



Ověříte svůj profil nebo se bráníte sdílet další svá data s LinkedIn

 



Company pages



Sekce vybrané


Hurá hurá hurá. Sekce dorazila i na firemní účty, ale je to trochu chudinka. Krom příspěvků si nic víc nepřipnete, ale i tak jsem ráda. Dá se to obejít tak, že firemní prezentaci nebo video apod. prostě dáte do nějakého postu a pak připnete do Featured sekce. A problém vyřešen -) Ale máte možnost zviditelnit jen 3.



Skrytí počtu sledujících


LinkedIn i nadále podporuje firemní stránky a snaží se, abychom jim věnovali větší pozornost. I proto došlo k zakrytí počtu followers, které bylo donedávna viditelné u každého příspěvku firemní stránky.

Takhle nás alespoň nebude tolik stresovat, že se nám nedaří nalákat ke sledování firemních profilů tolik lidí jako je tomu u našich osobních profilů. Protože teď to nebude u příspěvků firemních stránek vidět na první pohled -)

NO STRESS

 


A BONUS - 3 novinky u Newsletterů?

  1. vychytané statistiky

  1. tlačítko pro odeslání pozvánky k propojení novým odběratelům

  2. preview - možnost mrknout se, jak bude finální vydání vypadat

 

 

Tak co na to říkáte? A překvapila vás nějaká z novinek?





 




31 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page