top of page

Co přineslo jaro na LinkedIn?




Je pátého a tak dnes shrnu 5 novinek na LinkedIn:


  1. Dislajk u komunitních článků

  2. Konkurenti na osobním profilu

  3. Záložka Moje společnost

  4. Ověřování profilu - novinky

  5. Změna u skupin



Dislike u komunitních článků


Shodneme se na tom, že lajky jsou fajn. Myslím, že nikomu z nás dislajky nechybí. V prostředí komunitních článků, o kterých ráda mluvím a píšu, se nám nově objevili. V minulém čísle jsem psala o tom, že se chystá možnost psát si s autory komentářů u těchto článkům, které píše AI v prostředí LinkedIn v rámci odborných témat (seznam zde). Ale Dislajk přišel po špičkách a prostě si tam potichoučku sedl a čeká...

 

 

 

Konkurenti na osobních profilech


Od 29/2/2024 mizí možnost vypnout si ve svých nastavením funkci Lidé si také prohlédli. Tu jsem často doporučovala si skrýt, abyste na svých osobních profilech nenabízeli návštěvníkům konkurenční profily.

Teď je to irelevantní, protože nově se objeví na pravé straně banner Podobné profily, který prostě vypnout nelze.



 

Moje společnost


Tuto záložku potažmo toto prostředí v rámci firemního profilu mohly mít pouze firmy nad 200 zaměstnanců. Zkoušela jsem ho tedy před lety u společnosti, pro kterou externě pracuji a plánovala raketový růst své malé firmičky, abych mohla mít taky tuto funkci -) Protože tam můžeme s kolegy sdílet obsah a pomoci si navzájem, ale i další cenné informace.

Dnes mohu zvolnit a oddechnout si, protože ji na S-cope s.r.o. už mám -)

Nově ji totiž dostane každý firemní profil již nad 10 zaměstnanců. Takže můj hobby projekt Lilearning si může nechat zdát. I přesto, že jsem do něj navezla i svou dceru ADA Soukupová -)

 



Co pro získání záložky Moje společnost udělat píšu zde: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7170714302205648896



 

Ověřování profilu


Ano, profil si lze s pomocí společnosti Persona ověřit a ano, získáte vyšší visibilitu, protože Váš profil bude Li více ukazovat protože je prostě ověřený.

Zatím to šlo (a u nás i jde) pouze s pomocí pasu. Nově to bude ale možné i s občanským průkazem. A nově nebude problém, pokud nemáte uvedeno na LinkedIn stejné jméno jako v dokladu.  

 


 


Zásadní změna u skupin


Tady jsem se rozplakala a nebyla jsem k zastavení - SKUPINY UŽ NIKDY NEBUDOU JAKO DŘÍV!


LinkedIn osekává možnosti gratis. To se nevyhnulo ani skupinám.

Víte jak jsem vám radila ať chodíte do skupin, že si tam můžete zdarma s kýmkoliv bez omezení psát? Bez ohledu na to jestli jste ve spojení? Tak už ne. Více zde:

 


 

 

Překvapení


Chystám pro vás eBook , kde shrnu své osobní poznatky k této síti (takže ano, bude to i takový trošku návod). Kdo o něj bude mít zájem, může se již nyní zapsat na wishlist zde




Krásné jaro!






33 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page