top of page
Obrázek autoraVeronika Soukupová

Hashtag dostane obsah za hranice vaší sítě, na 100%

Aktualizováno: 2. 8. 2021

Nedávno jsem zachytila diskusi ohledně hashtagů - zda mají nebo nemají smysl, proč a jak fungují apod. Dokonce jsem tam viděla i reakci, že je jedna z pisatelek používá k zvýraznění textu. Proto jsem sepsala příspěvek k propagaci hashtagů, které Vás (spolu s Vaším obsahem) mohou představit novému publiku...




Vezmeme to od začátku...


Čeho chcete dosáhnout?


  1. Aby lidé sledovali můj obsah, který publikuji a spojovali mě s mou osobní značkou. OK - vytvořte si SVŮJ HASHTAG (#Lilearning nebo #managementsystems v mém případě).

  2. Aby co nejvíce lidí z mého oboru vidělo můj příspěvek. OK - vytipujte si hashtagy, které čte Vaše cílová skupina (#linkedintipy nebo #quality v mém případě). Tyto i ten Váš osobní pak dávejte podle obsahu Vašeho příspěvku do textu (je jedno zda na konec nebo v rámci textu)

  3. Abych nepřišla o obsah v oblasti mého profesního zájmu. OK - dejte si práci a najděte hashtagy, které používají lidé Vaší profese u svých příspěvků a přihlaste se k odběru těch relevantních z nich.

  4. Chci být na LinkedIn ještě více vidět/ k nalezení.



Jak fungují?


Jako vstupenka ke kulatému stolu, které se probírá určité téma.

Jako garance toho, že se Vám přednostně zobrazí příspěvky k danému tématu, které Vás zajímá a k jehož "odběru" jste se přihlásili.

PROČ? Protože jste aktivně vyjádřili svůj zájem o dané téma kliknutím na Sledovat.


Vrátíme se k 4 případům na začátku:

  1. Mám svůj hashtag. Co se stane když ho dám ho do svého příspěvku? Ten kdo ho sleduje bude mít ve svém feedu přednostně můj příspěvek. Plus posiluji svou osobní značku, lidé si mě s obsahem spojují.

  2. Používám hashtagy související s mým obsahem, které sleduje mnoho lidí. Dávám je do svého příspěvku. Co se děje? Lidem, kteří sledující tyto hashtagy se může zobrazit můj příspěvek. A to i přesto, že s nimi nejsem propojená a nemám je v síti. A to je super, nebo ne?

  3. Přihlásila jsem se ke sledování hashtagů, které souvisí s mou oblastí zájmu. Co se bude dít? Sledujete-li např. #lilearning, pak bude-li postovat příspěvek s tipy k LinkedIn a přidám-li do textu tento hashtag - zobrazí se Vám příspěvek spíše ve Vašem feedu. Nebudete tedy muset hledat příspěvek na mé company či osobní stránce, ale přijde on za Vámi.

  4. Pokud zadá např. klient klíčová slova typu #ISO9001 (v mém případě), pak mu spíše vypadnu v nabídce, protože jsou nejenom obsažena v mém profilu, ale i v řadě mých příspěvků a proto mu vypadne i tento můj obsah (nezúží-li vyhledávání pouze na lidi...). Uvidí, že dané oblasti rozumím (píšu-li k věci) a spíše mohu získat zakázku.


Takže ano, hashtagy mají smysl z mnoha důvodů viz výše, fungují a vřele je doporučuji. Používejte je však smysluplně a nikoliv nahodile.



Jak hashtagy používám já?


  • Přemýšlím o nich jako o klíčových slovech stylem "Jak by si daný hashtag zadal ten, kdo by ho hledal?" Takže neskloňuji, nepoužívám ani diakritiku.

  • Zkontroluji, kolik lidí ho již sleduje. Přidávám je proto, aby můj příspěvek vidělo více lidí. Nejde mi o to, vyčerpat polovinu textu (počet znaků je omezen) na hashtagy, které nikdo nesleduje a tudíž nikam nevedou a není mým cílem neustále produkovat nové.

  • Volím optimální mix podle obsahu příspěvku. Některé se týkají celého mého contentu, jiné jen vybraných příspěvků. Pracuji s informacemi, které o své cílové skupině mám. Snažím se předvídat a jít naproti.

  • Přidávám vždy svůj unikátní hashtag a buduji svou značku. Snažím se získat věrné čtenáře a příznivce. Vážím si jich a jsem za ně ráda.


Není to věda, jen přemýšlejte tak, jako byste Vy hledali - pak naleznete cesty, aby Vás klient/zaměstnavatel/obchodní partner aj. snáze našli.


Hodně zdaru na těchto cestách Vám přeji a pokud mohu pomoci, kdykoliv se ozvěte: Veronika@lilearning.net


Nebo se přihlaste na nadcházející online kurz či si objednejte osobní konzultaci na míru: Lilearning | LinkedIn školení, webináře a konzultace

131 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page