top of page

LinkedIn není Facebook

Kontroverzní téma - co ne/patří na LinkedIn. Vadí Vám osobní příspěvky na LinkedIn? Mě ne v určité míře a vysvětlím proč:


Na jednu stranu je LinkedIn byznys síť - obsah by se měl točit kolem Vaší profese a pracovního života. Hledáme zde klienty, partnery, zaměstnání, kolegy, snažíme se kultivovat oblast naší profese atd.


Ale protože náš soukromý život se s pracovním prolíná a jsme lidé, tak si myslím, že sem kousek našeho soukromí patřit může a vlastně i má.





Proč❓

▶️Je to osvěžující.

▶️ Tím, že poznáte kousek soukromí dané osoby spíše získáte náhled na daného člověka jako na celek.


Příklad: pan 🧔 nebude pro Vás jen Ředitel závodu. Ale manažer, který ve volném čase sportuje, účastní se firemních oslav se svým týmem, věnuje se své rodině, cestuje převážně po CZ, čte zajímavé knihy tzn. člověk, který je spolehlivý, má hodnotové vzorce, které jsou Vám blízké, je patriot atd. - získáte bližší představu, zda s ním chcete jít do byznysu nebo pro něj pracovat…



A v konečném důsledku:

👇👇👇


▶️ Vy jste ti, kdo určují svůj obsah. Pište jak to cítíte a sledujte reakce. No stress.

▶️ My, čtenáři, hodnotíme, jestli nás Váš obsah zajímá. Buď vypneme sledování nebo sledujeme dál. Nic horšího se nestane.



💻Osobně to mám tak, že tu a tam dám osobní příspěvek, ale šetřím s tím.

💻Nicméně i do profesních příspěvků často svůj nepracovní život pletu - vždy s vazbou na profesi.


Příklad: příspěvek z této středy o vyražených zubech v návaznosti na řízení rizik v systému managementu BOZP. Příspěvek, že jsem chodila o víkendu po horách a urazila si zub bez této souvislosti bych poslala na Facebook.



❓Jak to máte a jak to vnímáte Vy?

❓Vadí Vám facebookovatění LinkedIn?


Krásnou neděli!


15 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page